Kokoskoekjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 eiwitten
- 1/2 theelepel bakpoeder (zakje)
- 100 gram suiker
- 125 gram geraspte kokos
- poedersuiker (strooibus)
- bakpapier
- mixer
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Klop in een schone, vetvrije kom met de mixer de eiwitten schuimig met een mespuntje zout. Voeg de bakpoeder toe en voeg al kloppend met de mixer geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot er glanzende, stevige pieken ontstaan. Schep met een spatel de kokos luchtig door het eiwit. Schep met twee dessert-lepels van eiwit kleine bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten lichtbruin en gaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat de kokoskoekjes op een rooster afkoelen. Bewaar zr tot gebruik in een luchtdichte trommel. Leg de kokoskoekjes op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »