Koriandercurry
- Herkomst
- Srilanka
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram rund of varkensvlees (in blokjes)
- 2 uien (fijnsnijden)
- 3 teentjes knoflook (zeer fijnsnijden)
- 1 groene peper (ontpit en fijngesnden)
- 1 cm gemberwortel (fijngesneden en gestampt)
- 5 kerrieblaadjes (karapincha)
- 2 kopjes kokosmelk (of aangemaakte santen)
- 1 dessertlepel komijnpoeder
- 2 theelepel peper
- 1 theelepel fenegriek
- 3 dessertlepel koriander
- 2 theelepel citroensap
- 3 theelepel wijnazijn
- 4 dessertlepel olie
- 2 theelepel zout
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een ruime bakpan en bak de ei, knoflook, kerrieblaadjes, groene peper en gemberwortel goudbruin. Voeg dan alle specerijen in poedervorm toe en meng het geheel. Nu het vlees, citroensap, azijn en zout toevoegen en het vlees roerbakken tot het aan alle kanten bruin is. Voeg dan de kokosmelk en eventueel een beetje water toe en kook de curry onder de deksel tot het vlees gaar is. (ongeveer 15 minuten)
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »