GratisRecept

Kouseband uit de wok

Herkomst
Suriname
Categorie
Groentegerechten
Bereidingstijd
15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 250 gram kouseband
  • 50 gram speklapjes
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes
  • 5 kleine rode pepers (rawit)
  • verse gemberwortel
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Maak de kouseband schoon door de uiteinden te verwijderen en snijd ze in stukjes van ongeveer 7 cm. Snijd de speklapjes in dunne reepjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de rawits door, schil de gember en kneus deze.Verhit een wok gedurende een minuut, doe de olie erin en laat het goed heet worden. Roerbak de speklapjes gedurende 2 minuten en doe er de sjalotjes, de knoflook en de gember bij. Roerbak dit 2 minuten. Voeg daarna de gesneden kouseband, de rawits, de suiker en een scheutje water toe. Roerbak dit 2 minuten en breng het op smaak met sojasaus en zout.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »