Lamsgehakt op Griekse wijze
- Herkomst
- Griekenland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram lamsgehakt
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 4 eetlepels gyroskruiden
- 2 eieren
- 75 gram feta (in blokjes)
- olijfolie
- 1 bakje knoflooksaus
- ˝ komkommer
- 1 eetlepel munt
- zout
- peper (versgemalen)
- 4 houten satéprikkers
BEREIDINGSWIJZE
Meng het vlees met de knoflook, de gyroskruiden en de eieren in een kom. Kneed het met de handen tot het een homogeen soepel mengsel is en voeg zout en peper toe. Draai 8 ballen, maak met uw duim een holletje in iedere gehaktbal, druk hier een stukje feta in en maak de gehaktbal dicht. Leg 4 houten satéprikkers even in warm water. Rijg 2 ballen aan iedere prikker. Wrijf de ballen in met olijfolie en grill ze in een grillpan. Rasp de komkommer en meng deze door de knoflooksaus.
Roer tenslotte wat fijngehakte munt door de saus.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »