Linzensalade met rookworst
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 rookworst van 250 gram, in plakken
- 100 gram haricots verts
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 1 zak gemengde sla van 100 gram, met eikenbladsla
- 1 blikje bruine linzen van 425 ml, uitgelekt
- 1 bakje cherrytomaten van 250 gram, gehalveerd
- 3 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
- zout
- versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE
Kook de haricot verts in een steelpan met kokend water en zout in circa 3 tot 4 minuten beetgaar en laat de groente in koud water afkoelen. Klop in een kom de olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, zout en peper tot een dressing. Roer de knoflook door de dressing. Verdeel de gemengde sla, linzen, cherrytomaten, bosuitjes en afgekoelde haricot verts over vier borden. Verwijder de knoflook uit de dressing en schenk de dressing
over de salade. Verdeel de rookworst over de salade.
Lekker met stokbrood en kruidenboter
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »