GratisRecept

Marsepein

Herkomst
Nederland
Categorie
Sinterklaasgerechten
Bereidingstijd
25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 200 gram gepelde amandelen
  • 250 gram gezeefde poedersuiker
  • 1 eiwit
  • wat druppels citroensap
  • voedselkleurstof

BEREIDINGSWIJZE

Maal in een goede mixer de amandelen heel fijn. Doe er de poedersuiker, het eiwit en enkele druppels citroensap door. Nog even goed malen. Vorm de pasta tot een rol en verpak in een vel alluminiumfolie of plasticfolie. Leg de rol in de koelkast en laat een dag rusten. Vorm er dan figuurtjes van. Je kunt de kleurstof door de marsepein mengen maar ook met kleurvloeistof verven. Denk ook aan natuurlijke kleurstoffen als cacao en saffraan. Ook essences als rum, vanille, amandel, sinaasappel enz. kun je toevoegen voor extra smaak. Doe dat dan i.p.v. citroensap.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »