Moederdagontbijt
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Moederdaggerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- blini en smoothie:
- 200 gram aardbeien
- 25 gram boekweitmeel
- 100 gram bloem
- 1/2 zakje gist
- 100 mililiter creme fraiche
- 150 mililiter melk
- 2 eieren
- boter
- 4 eetlepels bosvruchtenjam extra
- 75 mililiter creme fraiche
- 300 mililiter magere yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 200 mililiter rabarbercompote (potje)
- muntblaadjes
BEREIDINGSWIJZE
Was en halveer 200 gram aardbeien. Zet de aardbeien 10 minuten in de vriezer. Zeef 25 gram boekweitmeel en 100 gram bloem in een kom. Strooi een 1/2 zakje gist over het bloemmengsel. Roer 100 mililiter creme fraiche los met 150 mililiter melk en verwarm dit tot het handwarm is. Splits 2 eieren en roer de dooiers door het roommengsel.
Roer het roommengsel door de bloem tot een dik beslag. Laat het beslag afgedekt 30 minuten rijzen. Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag. Verhit wat boter in een koekenpan en bak van het beslag 12 blini’s van ongeveer 10 cm doorsnede. Verdeel 4 eetlepels bosvruchtenjam extra en 75 mililiter creme fraiche over de blini’s. Garneer de blini’s met de gehalveerde aardbeien. Pureer de overige aardbeien met 300 mililiter magere yoghurt, 1 eetlepel honing en 200 mililiter rabarbercompote (potje) tot een dik schuimig mengsel. Schenk de smoothie in een mooi glas en garneer met wat muntblaadjes.
Serveer de blini’s met de smoothie.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »