GratisRecept

Mulligatawny soep

Herkomst
Srilanka
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram lams- of runderschenkel
  • 2 uien (fijnsnijden)
  • 4 teentjes knoflook (fijnsnijden of persen)
  • 120 gram tomaten (in plakjes snijden)
  • 1 winterwortel (in schijfjes snijden)
  • 2 kopjes kokosmelk (of aangemaakte santen)
  • 1 dessertlepel korianderpoeder
  • 1 theelepel. komijn (djinten)
  • 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1/2 theelepel witte of zwarte peper
  • zout naar smaak
  • boter of margarine
  • 1 liter water

BEREIDINGSWIJZE

Voeg alle ingrediënten behalve de kokosmelk, boter, uien en knoflook tesamen in een middelgrote pan en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten sudderen op een half vlammetje. Haal daarna het vlees uit de bouillon en snijd er kleine blokjes van. Haal het merg uit het been en doe het in de bouillon terug. Verhit boter in de bakpan en bak de ui en het knoflook goudbruin en voeg dan het vlees en een soeplepel bouillon toe. Laat dit ongeveer 7 minuten sudderen. Leeg de bakpan bij de pan met het bouillon en doen er de kokosmelk bij. Laat dit geheel nog 10 minuten doorsudderen. Met behulp van zout, maggi of een bouillonblokje kunt u eventueel de soep uw eigen gewenste pittigheid meegeven.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »