Oesters met champagne voor twee
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Valentijnsgerechten
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 12 Zeeuwse oesters
- 1 citroen
- verse peper uit de molen
- zeekraal of zeezout
- 2 glazen champagne
- oestermesje
BEREIDINGSWIJZE
Er is maar 1 ding moeilijk aan oesters: ze openen. Het gaat het makkelijkste als je een oestermesje hebt. Leg de oester op de bolle kant op het aanrecht in een dubbelgevouwen thee- of handdoek. Zo glipt de schelp niet weg en bescherm je je eigen hand. Zorg er voor dat de schelp plat blijft liggen zodat het vocht er in blijft. Steek het oestermes in het scharnier van de schelp en wrik het mes voorzichtig heen en weer. Duw het langzaam naar binnen en snijd de bovenste spier, waarmee de oester zijn schelp gesloten houdt, door. Draai het mesje dan een kwartslag waardoor de schelp open klapt en haal de bovenste helft eraf. Snijd ook de onderste sluitspier door. Blijf de schelp goed vasthouden - denk aan het vocht. Haal eventuele schelprestjes voorzichtig van de oester af. Leg de open oesters op een groot bord met wat zeekraal of op een dikke laag zeezout, zodat ze recht blijven liggen en niet wegglijden. Een halve citroen in het midden maakt het plaatje af.
Doe verse peper naar smaak op de oesters. Serveer met twee glazen champagne.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »