Okersoep met tajerblad en bakkeljauw
- Herkomst
- Suriname
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 3 liter runderbouillon
- 300 gram bakkeljauw (gezouten vis)
- 2 tomaten
- 1 gele ui
- 1 laurierblaadje
- 200 gram tajerblad
- 10 grote Surinaamse okers
- 1 madam Jeanette peper
- 150 gram ongekookte (pandan)rijst
BEREIDINGSWIJZE
Zet drie liter runderbouillon op het vuur. Was de bakkeljauw. Snijd de tomaten, snipper een ui en bak deze samen met de bakkeljauw aan in een pan. Blus het geheel af met de bouillon, voeg een laurierblaadje en een Madame Jeanettpeper (in zijn geheel) toe. Snijd de okers in plakjes en voeg deze toe aan de soep. Snijd het tajerblad grof en voeg deze als laatste aan de soep toe. Kook de rijst gaar. Maak een bal van wat rijst en leg de bal op een diep bord. Schenk de okersoep er omheen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »