Oliebollen snel en simpel II
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak oliebollenmix (bijvoorbeeld van Koopmans)
- 5 deciliter handwarm water
- Zonnebloemolie (in braadpannetje)
- rozijnen
BEREIDINGSWIJZE
Doe de oliebollenmix in een beslagkom. Voeg het water toe en kneedt tot een glad beslag is onstaan. Voeg de rozijnen toe nadat deze tien minuten hebben geweld in lauw water en kneedt het beslag met de rozijnen nogmaals goed door elkaar.
Zet de kom met een theedoek erover voor een uurtje op een plaats waar het niet tocht. Als u handwarm water gebruikt heeft zal het beslag rijzen tot een dubbele hoeveelheid.
De pan op het vuur, goed heet laten worden. Doop twee lepels even in de olie en neem een schep beslag. Laat het beslag rustig in de olie glijden en doe niet meer dan 6 bollen tegelijk in de pan. Ongeveer 2 minuten (afhankelijk van de temperatuur van de olie) aan beide zijden bakken in de olie tot de bollen goudbruin zijn.
Leg de gouden bollen op een schaal.
Bestrooi de bollen met een flinke laag poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »