
Oudjaarsbowl
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 25 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 klein potje kersen zonder pit
- 1 appel, in kleine stukjes
- 1 peer, in kleine stukjes
- 2 kiwi’s, in gehalveerde plakjes
- 2 mandarijnen, in partjes
- 250 gram blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
- 250 gram aardbeien, gehalveerd
- 1 blik Del Monte fruitcocktail van 825 gram
- 1 liter wit druivensap
- muntblaadjes voor de garnering
- bowlschaal en bowlglazen
BEREIDINGSWIJZE
Laat de kersen uitlekken maar vang het sap op. Controleer de kersen op pitten. Doe al het verse fruit in een bowlschaal en voeg de kersen met hun vocht en de fruitcocktail met het vocht toe. Schenk het druivensap erbij en zet de bowl 2 uur in de koelkast. Serveer de bowl in bowlglazen en garneer met een blaadje munt.
Variatietip: Vervang voor een nog feestelijker bowl het druivensap door een mousserende halfdroge wijn, bijvoorbeeld Asti Spumante, zoet & fruitig.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »