Pasta met spinazie en geroosterde zalmfilet
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Pastagerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 zalmfilets (elk 150 gram)
- 3 eetlepels olie
- 200 gram brede lintpasta of penne
- 50 gram blanke hazelnoten
- 50 gram Parmezaanse kaas (stukje)
- 1 ui
- 600 gram verse spinazie
- 1 deciliter slagroom
- 50 gram gorgonzola
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertemperatuur komen. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm intussen een grillplaat of grillpan tot deze gloeiend heet is. Hak ondertussen de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Schaaf de Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui even aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de room en gorgonzola erdoor. Laat de kaas al roerende smelten. Rooster de zalmfilets in ongeveer 5 minuten op de grillplaat en keer ze halverwege. Giet de pasta af en schep de pasta en de noten door de spinazie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de pasta in twee warme diepe borden, verdeel de Parmezaanse kaas erover en leg de zalmfilets erop. Doe er zout en peper naar smaak over.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »