Pastasalade
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram penne
- 100 gram pastrami
- 100 gram parmaham
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 100 gram pijnboompitten
- 3 takjes peterselie
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 3 eetlepels kappertjes
BEREIDINGSWIJZE
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Spoel de pasta af onder koud stromend water.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s onder de grill tot de schil zwart geblakerd is. Doe de paprika’s ca. 5 minuten in een afgesloten plastic zak. Haal de schil van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Snijd de pastrami en de parmaham in brede repen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Was de peterselie en hak hem fijn.
Klop een dressing van het citroensap, olijfolie en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de pasta, paprika, pastrami, ham, kappertjes en de dressing door elkaar.
Bestrooi de pastasalade met de pijnboompitten.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »