GratisRecept

Risottotaartje met tomatenbouillon

Herkomst
Nederland
Categorie
Rijstgerechten
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • tomatenbouillon:
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 teentjes knoflook met schil
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels verse basilicumblaadjes
  • 750 gram (pomodori) tomaten
  • risotto:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 150 gram gemengde paddestoelen, grofgesneden
  • 450 mililiter bouillon
  • 150 gram risottorijst
  • 6 deciliter groentebouillon
  • 1 courgette
  • 2 eetlepell olijfolie
  • 1 eetlepel basilicum, fijngesneden
  • 150 gram Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

Bouillon
Verhit in een pan de groentebouillon. Voeg de grof gehakte stukken knoflook, laurier- en basilicumblaadjes toe. Snijd de tomaten in stukken en doe ze bij de bouillon. Draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 1 uur trekken. Zeef de bouillon en druk al het vocht goed uit de tomaten.
Risotto
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes aan. Voeg de paddestoelen toe en bak ze even mee. Doe de risotto erbij en bak deze ook even aan. Giet de helft van de bouillon erbij. Doe de deksel op de pan en giet telkens als de bouillon is opgenomen een beetje van de resterende bouillon op de risotto. Schaaf mooie plakken van de courgette, haal ze door wat olijfolie en gril deze in de grillpan.
Leg een ronde vorm (een kookvorm of een stuk afgezaagde pvc-buis) in het midden van een diep bord. Bedek de vorm met de plakken courgette, zodat de bodem bedekt is en de plakken over de vorm hangen. Vul de vorm met de risotto. Vouw de plakken courgette dicht zodat je een mooi pakketje krijgt. Haal de vorm eraf en bestrooi het taartje met basilicum. Maak met de kaasschaaf een mooie krullen van de Parmezaanse kaas en leg deze boven op het taartje. Schep de tomatenbouillon er omheen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »