Romige courgettesoep met paling
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 3 courgettes
- 1 pakje gerookte palingfilet (200 gram)
- 2 blikjes kervelroomsoep (à 400 mililiter)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 stokbrood
- 100 gram boter of margarine
- zout
- peper
- staafmixer
BEREIDINGSWIJZE
Maak de courgettes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Pel en versnipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een soeppan. Fruit daarin ongeveer 2 minuten de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg de kervelsoep toe en breng het tegen de kook aan. Houd het afgedekt ongeveer 5 minuten zachtjes tegen kook aan. Pureer de soep met een staafmixer en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de paling in stukjes en verdeel het over vier soepborden. Schenk tenslotte de soep erover. Serveer het met de stokbrood en boter.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »