GratisRecept

Rosbief met blauwschimmelkaas in deeg

Herkomst
Nederland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 10 minuten
Porties
8
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1,5 kilogram rosbief, zonder vet
  • 1 kilogram verse spinazie of 500 gram bevroren spinazie
  • 60 gram boter of margarine
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 plakjes bladerdeeg extra (naar keuze)
  • 200 gram zachte blauwschimmelkaas
  • 1 ei, losgeklopt

BEREIDINGSWIJZE

Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes goed. Laat bevroren spinazie eerst ontdooien. (Knijp het overtollige water eruit alvorens de spinazie op het deeg te leggen).
Doe de verse spinazieblaadjes in kokend water en kook ze 30 sec. net zacht. Giet af en giet er koud water over. Dep ze droog met keukenpapier. Zet ze apart. Verhit boter in een grote pan. Voeg het vlees toe en schroei het aan alle kanten dicht. Laat het afkoelen. Bewaar het braadvet.
Rol de plakjes deeg uit tot een grote lap. Leg spinazie op het deeg en houd 5 cm vrij aan de randen.
Verkruimel de kaas erover. Leg het vlees in het midden. Vouw de korte deegranden naar binnen. Vouw de rest van het deeg over het vlees. Leg de naad onderop. Bestrijk het deeg met ei.
Leg het geheel in een licht ingevette braadslede. Bak 25-30 min. in een hete oven (200 graden C) tot het deeg goudbruin is. Laat het vlees voor het aansnijden 10 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Snijd het vlees aan en dien op met jus en groenten.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »