Rozenwaterbavarois
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 eieren
- 2 theelepels suiker
- 20 gram bladgelatine
- 100 mililiter rozensiroop (verkrijgbaar bij de toko)
- 300 mililiter slagroom
- 10 mililiter rozenwater (verkrijgbaar bij de toko)
- enkele druppeltjes rode kleurstof ( speciaal om voedsel te kleuren)
- rozenblaadjes
BEREIDINGSWIJZE
Neem van 2 eieren het gescheiden eiwit, doe daarbij 2 theelepels suiker en klop dit met een garde totdat dit stevig wordt. Week ondertussen 20 gram bladgelatine in water. Doe 100 mililiter rozensiroop in een pannetje met 10 mililiter rozenwater, zet dit op het vuur. Als dit kookt doe je de geweekte gelatine erbij. Roer totdat het is opgelost. Klop 300 mililiter slagroom op, en voeg daarbij een paar druppeltjes rode kleurstof. Voeg het rozensiroopmengsel bij de room en roer dit door elkaar. Voeg daarna het eiwit erbij en spatel het er voorzichtig doorheen. Zet dit geheel in de koelkast en laat het in een half uur opstijven. Haal voorzichtig de blaadjes van een rozenknop en was ze heel goed af. Laat de blaadjes goed drogen. Scheid 2 eieren en gebruik alleen het eiwit. Doe op een bordje wat witte basterdsuiker. Haal de rozenblaadjes door het eiwit, haal ze daarna door de basterdsuiker en laat ze dan 30 minuten in een oven van 50 graden drogen.
Garnering:
Doop een lepel in een bakje met warm water, neem een schepje bavarois en leg dit op een bordje. Leg naast de bavarois een rozenblaadje.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »