GratisRecept

Runderribstuk met pate

Herkomst
Nederland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
2 uur en 30 minuten
Porties
8
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 plakje bacon. fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 125 gram champignons, fijngehakt
  • 125 gram peperpaté
  • 1/2 kop droge broodkruimels
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1/4 theelepel droge gemengde kruiden
  • versgemalen peper naar smaak
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 kilogram runderribstuk

BEREIDINGSWIJZE

Doe de bacon in een droge koekenpan. Laat hem geleidelijk zacht worden. Voeg ui en champignons toe. Bak al roerend 3 min. Doe het geheel over in een schaal en meng het met de paté, brrodkruimels, peterselie, kruiden, peper en ei.
Snijd het vlees tussen de ribben en de buitenste laag vet aan het smalle gedeelte in. Verwijder overtollig vet.
Tip: vraag uw slager u te helpen door de bovenste ribben in te zagen zodat ze bij het snijden gemakkelijk te verwijderen zijn.
Vul de holte met het patémengsel. Leg de flap terug en zet hem vast met cocktailprikkers.
Leg het vlees in een braadslede met het vet naar boven (de botten vormen een rek). Bak 15 min. in een zeer hete oven (220 graden C). Temper de oven tot 180 graden C. Braad het vlees 1,5 uur of langer naar smaak. (Reken 20 min. braadtijd per 500 gram. Dan krijgt u een braadstuk dat aan de buitenkant gaar en aan de binnenkant rood is).
Laat het voor het aansnijden 15 min. rusten.
Dien op met jus, mierikswortel, geroosterde aardappelen en groenten.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »