Schorsenerensalade
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram schorseneren
- een scheutje azijn
- zout
- een scheutje melk
- 1 citroen
- 3 takjes basilicum of peterselie
- 1 theelepel (grove) mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- (versgemalen) peper
- 75 gram veldsla
BEREIDINGSWIJZE
Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wortels met een dunschiller onder de lopende kraan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar een scheut azijn aan is toegevoegd. Snijd de schone wortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in ongeveer 20 minuten gaar. Boen intussen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit. Hak het basilicum en meng (in een blender of keukenmachine) 1½ eetlepel citroensap met de citroenrasp, de basilicum, mosterd en olijfolie tot een mooie dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Doe de schorseneren in een vergiet en giet er koud water over. Laat de schorseneren uitlekken en leg ze in een schaal. Schep de veldsla en dressing er luchtig door.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »