
Sinaasappelbeignets met honingsiroop
- Herkomst
- Portugal
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 375 gram Koopmans Biologische tarwebloem
- 1 zakje Backin (Dr. Oetker)
- 4 eieren
- 4 eetlepels olie
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 50 gram suiker
- frituurolie
- honingsiroop:
- 300 gram suiker
- 3 deciliter water
- sap van 1 citroen
- 1 deciliter honing
BEREIDINGSWIJZE
Bron: Koopmans (www.koopmans.com)
Klop de eieren los met de olie, het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de suiker. Zeef de bloem met de bakpoeder en schep dit in gedeelten door het beslag. Zo ontstaat een zacht maar vormbaar deeg. Dek het deeg af en laat het een half uur rusten. Kook voor de siroop suiker met water en citroensap en laat dit iets inkoken. Roer de honing erdoor en houd de siroop warm. Verhit de frituurolie tot 190 graden C of tot er een witte damp afkomt. Vorm met bebloemde handen van het deeg 10 platte ballen en druk er op een met bloem bestoven werkvlak met de steel van een houten lepel een ruim gat in. Frituur de beignets met 2 tegelijk 2 minuten aan elke kant. Laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Prik de beignets rondom in met een prikker en dompel ze in de warme siroop. Serveer ze warm.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »