Slagroom truffels
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 125 gram boter
- 125 gram poedersuiker
- 75 gram slagroom
- vanille (uit een stokje of een zakje vanillesuiker)
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram cacaopoeder
- cocktailprikkers
BEREIDINGSWIJZE
Mix in een kom de boter romig met de suiker, de room en vanille. Schep op een met plastic folie beklede plaat kleine bergjes van het mengsel. Steek een cocktailprikker in elke truffel. Zet ze ongeveer 30 minuten in de vriezer. Smelt de chocolade in een pannetje en doe het cacaopoeder in een diep bord. Doop de bevroren truffels in de gesmolten chocolade en haal ze daarna door het cacaopoeder. Verwijder tenslotte de prikkers en bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.
RECENSIES
- ik heb dit recept gemaakt en was erg lekker. alleen wat ik niet meer zou doen is vanillesuiker erbij doen. de suiker smelt namelijk niet en je blijft de korrels erin proeven wat ik persoonlijk niet zo lekker vind in mijn mond. dus volgende keer doe ik vanille merg van een stokje erbij.
- Reactie door: sonja
- heb de slagroomtruffels gemaakt zoals het recept aangaf en het resultaat is werkelijk heerlijk en heel makkelijk te maken
- Reactie door: antoinette
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »