Sperziebonen met hazelnootdressing
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 eetlepel gepelde hazelnoten
- 500 gram sperziebonen, schoongemaakt
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 4 takjes peterselie, in grove stukken
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel rode-wijnazijn
- keukenmachine
BEREIDINGSWIJZE
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat het even afkoelen. Maal de hazelnoten samen met de knoflook en peterselie in een minimengkom van een keukenmachine of in vijzel fijn. Druppel, terwijl de machine draait, de olie er geleidelijk bij. Meng de azijn erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Kook de sperziebonen in 7 tot 8 minuten beetgaar en giet ze af. Schep de hazelnootdressing door de warme sperziebonen en serveer ze warm.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »