
Spinazie fondue
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 2 uur en 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 150 gram diepvriesspinazie
- 500 gram jonge Goudse kaas
- 1 ui
- 2 eetlepels boter
- 2,5 deciliter slagroom
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels slagroom
- zout
- peper
- nootmuskaat
- stokbrood, gesneden
- fonduestel
BEREIDINGSWIJZE
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Rasp de kaas grof. Snipper de ui. Smelt boter in een fonduepan op het fornuis en fruit hierin de ui glazig. Giet hierbij de slagroom, breng het aan de kook brengen en voeg beetje bij beetje de kaas toe. Lat het al roerend zachtjes koken tot er een gladde massa is ontstaan. Roer er vervolgens de spinazie door. Roer de maizena aan met de 2 eetlepels slagroom, bind hiermee de fondue, en breng het verder met zout, peper en nootmuskaat op smaak. brengen. Doop tenslotte de stokbrood met fonduevorkjes in de spinaziefondue.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »