Springbokbiefstuk met bosuitjes en oesterzwammen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 springbokbiefstukken a 125 gram
- peper
- zout
- 25 gram boter
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 150 gram oesterzwammen, in repen
- 3 bosuitjes, in schuine stukjes van 3 cm
- 1/2 deciliter rode wijn
- 3 deciliter wildfond
- allesbinder
BEREIDINGSWIJZE
Neem de springbokbiefstukken 15 minuten van tevoren uit de koelkast.
Verhit de helft van de boter met de helft van de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de paddestoelen en de bosuitjes toe en bak ze al omscheppend beetgaar. Neem het paddestoelenmengsel uit de pan. Schenk de wijn en de fond in dezelfde pan en breng het aan de kook. Kook alles in ongeveer 5 minuten op een hoog vuur in, zodat 1/3 deel van het vocht verdampt. Verhit intussen de rest van de boter en de olie in een andere koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en zout naar smaak en bak ze aan beide kanten snel mooi bruin en neem ze uit de pan. Voeg het bakvet van de biefstukken voorzichtig aan de saus toe (pas op voor spatten). Verwarm het paddestoelenmengsel kort in de saus en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de biefstukken op de borden en schep het paddestoelenmengsel met een schuimspaan uit de pan op de biefstukken. Bind de jus met allesbinder en geef hem er apart erbij.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »