Srilankaanse visballetjes
- Herkomst
- Srilanka
- Categorie
- Snack
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 8
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Voor de vulling:
- 2 blikjes tonijn in olie van 170 gram (laten uitlekken, olie bewaren)
- 1 ui (fijnsnijden)
- 4 teentjes knoflook (fijnsnijden of persen)
- 1 groene of rode peper (fijnsnijden)
- 1,5 cm gemberwortel (fijnsnijden of persen)
- een aantal curryblaadjes (optioneel)
- een stukje rampe of pandangblad (optioneel)
- 1 kaneelstokje
- zwarte peper naar smaak
- currypoeder naar smaak (b.v. half theelepeltje)
- cardamom poeder (optioneel) naar smaak
- 4 gekookte aardappels (geschild en in blokjes gesneden)
- Voor de krokante buitenkant:
- 2 eieren (geklutst)
- paneermeel
- frituurolie
BEREIDINGSWIJZE
Verhit twee eetlepels van de olie in een pan. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak dit. Voeg de uien, groene peper, curryblaadjes, rampe en kaneel toe. Bak dit tot de uien lichtbruin zijn. Voeg de tonijn toe en maak dit goed los met een vork. Verhit dit mengsel, al roerend, een paar minuten. Voeg een beetje olie van de tonijn toe als het geheel te droog wordt. Voeg de zout, peper, cardamom en currypoeder toe naar smaak. (Mag best een beetje pittig zijn, want de aardappelen komen er nog bij.) Verhit dit al roerend nog een paar minuutjes.
Neem de pan van het vuur. Verwijder de rampe, de grote curryblaadjes en het kaneelstokje. Voeg de gekookte aardappelblokjes toe en mix het geheel goed door elkaar. Vorm er een goed kneedbaar mengsel van. Maak balletjes van ongeveer 2,5 cm doorsnee. Rol deze balletjes door de ei en het paneermeel en frituur ze daarna in een paar minuutjes tot de korst mooi lichtbruin is.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »