Surimitaartje met tomaat en bieslookroom
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Voorgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 150 gram surimisticks, fijngesneden
- 8 trostomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel grof zeezout
- 250 mililiter zure room
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
- 1/2 zakje verse bieslook
- zout
- peper
- open ring (doorsnede ca. 7 cm)
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 110 graden C.Ontvel de tomaten, halveer ze in de lengte en schep de zaadlijsten eruit. Bestrijk de tomaten met olie en leg ze met de snijvlakken naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi het daarna met knoflook, tijm en zeezout. Droog de tomaten ongeveer 2 uur zachtjes in het midden van de oven (= confijten). Let op, de tomaten mogen niet bruin worden! Schep de surimi om met 3 eetlepels zure room, breng het op smaak met de peterselie, zout en peper. Snijd de helft van de bieslook fijn en roer het door de rest van de zure room. Breng het op smaak met met zout en peper.
Veeg de knoflook van de geconfijte tomaat. Leg op een bord de open ring en vul de ring met 2 geconfijte tomaathelften. leg een kwart van e surimi erop en dek het op met 2 geconfijte tomaathelften. Neem de ring van het bord en schep 1 theelepel bieslookroom op het taartje. Bereid de overige taartjes op dezelfde wijze. Verdun de rest van de bieslookroom met enkele druppels water en druppel het rondom de taartjes. Garneer het tenslotte met de rest van de bieslooksprieten.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »