
Varkensoester met gegratineerde artisjokpuree
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 varkensoesters (a 125 gram)
- 125 gram artisjokkenbodems (uit blik, uitgelekt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- ½ bekertje crème fraîche
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 gram boter
- zout
- peper (versgemalen)
BEREIDINGSWIJZE
Pureer in een kom de artisjokbodems, olie, witte wijnazijn, crème fraîche, Parmezaanse kaas, zout en peper met een staafmixer tot een glad mengsel. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand voor. Bestrooi de varkensoesters met peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkensoesters in ca. 6 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen. Leg de varkensoesters in een ovenschaal en schep het artisjokmengsel op het vlees. Gratineer het vlees ca. 5 minuten onder de grill tot het artisjokmengsel goudbruin van kleur is.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »