Veluwse kruutmoes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Lunchgerechten
- Bereidingstijd
- 3 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 350 gram gort
- 2 liter karnemelk
- 250 gram ham of mager rookspek
- 1 rookworst
- 250 gram rozijnen
- 60 gram boter
- verse kruiden:
- peterselie, selderij, brandneteltoppen, venkelgroen, zuring, zwarte bessenblad
BEREIDINGSWIJZE
Week de gort een nacht in 1 liter water. Breng het de volgende dag (zonder het weekwater) in de karnemelk aan de kook. Laat 2 uur zachtjes koken. Dit kan ook worden vervangen door 2 liter kant-en-klare karnemelk-gortpap! Voeg vlees, rozijnen en worst toe en kook nog zachtjes 1 uur. Neem het vlees uit de pan en snij klein. Voeg kruiden en boter toe en warm nog even door. Serveren met stroop.
Dit gerecht heeft een aparte smaak! Niet iedereen houd er van.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »