Vlaamse stoofpot
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram magere runder(stoof)lapjes
- 2 grote, in halve ringen gesneden, rode uien
- 80 gram boter of margarine
- 1 flesje bokbier
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- sap van 1 citroen,
- 2 plaken ontbijtkoek of kruidkoek van 1 cm
- 4 fijngehakte gemberbolletjes
- 1 eetlepel gemberpoeder (djahe)
- zout
- peper
- bloem
BEREIDINGSWIJZE
Zout, peper en bebloem de stooflapjes en bak ze vervolgens in de hete boter aan weerzijde bruin. Neem ze uit de pan. Fruit in de overgebleven boter vervolgens kort de uien en voeg dan het bier, de laurierblaadjes, kruidnagel gemberpoeder, gemberbolletjes en het citroensap toe. Breng dit aan de kook en doe de stooflapjes terug in de pan. Stoof het geheel op een laag vuur met een gesloten deksel in ongeveer 2 uur. Voeg na ongeveer 1½ uur stoven de in blokjes gesneden ontbijtkoek toe.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »