Warme salade Nicoise
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram kabeljauwfilet, vers of uit de diepvries
- 750 gram krielaardappeltjes (voorverpakt)
- 500 gram sperziebonen
- 2 eieren
- 2 vleestomaten
- 12 olijven
- 20 ansjovisspiesjes
- 1 glas witte wijn
- vinaigrette:
- 2 eetlepels kruidenazijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- zout
- versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE
Kook de sperzieboontjes beetgaar in water met zout.
Giet ze af en houd ze warm. Kook intussen de aardappeltjes gaar, giet ze af en doe ze bij de sperzieboontjes.
Pocheer de kabeljauwfilet in circa 5 minuten gaar in water met zout en de witte wijn. Verdeel de kabeljauw in niet te kleine stukken en houd ze warm. Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de olijven in stukjes. Laat de ansjovisfiletjes uitlekken en snijd ze in stukjes. Verhit voor de vinaigrette de azijn met de mosterd, wat zout en peper en de olie in een grote pan en roer tot het zout is opgelost. Schep de sperziebonen, de aardappeltjes, de kabeljauw, de tomaat, de ansjovis en de olijven door de vinaigrette en laat het nog kort doorwarmen. Schep het gerecht in een schaal en garneer met de in parten gesneden eieren.
Lekker met kropsla of komkommer.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »