Wintersteak met kastanjechampignons en portsaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 rundersteaks
- 2 kleine uitjes of sjalotjes (fijngesneden)
- vloeibare bak en braadboter
- 1 doosje kastanjechampignons
- enkele takjes rozemarijn of tijm
- 1 (vlees)bouillonblokje
- 2,5 deciliter rode port
- 2,5 deciliter slagroom
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een ruime steelpan en bak de uitjes in enkele minuten glazig. Voeg de champignons toe en eventueel de rozemarijn of tijm. Bak ze op een hoog vuur in enkele minuten goudbruin. Giet de port erbij en het bouillonblokje en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Bak de steaks in hete boter bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper. Serveer de steaks met de portsaus.
Lekker met roergebakken kleine spruiten.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »