Witlof met ham en kaas
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 8 struikjes witlof
- 1 pan water en zout
- 8 plakjes achterham
- 8 plakjes jong belegen kaas
- 25 gram vloeibare boter
- 1 paar druppels citroensap
BEREIDINGSWIJZE
Hol de witlof aan de onderkant kegelvormig uit en was de witlof. Kook de witlof in een bodem water met zout in circa 20 minuten bijna gaar. Laat ze uitlekken. Wikkel de struikjes witlof eerst in 8 plakjes achterham en vervolgens in de jong belegen kaas. Vet de lage ovenschotel in met boter. Leg de struikjes witlof er dicht naast elkaar in. Zet de schotel middenin een voorverwarmde oven van 200 graden C of onder een hete grill een laat de kaas goudbruin kleuren.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »