Zalmfilet op een groentebedje
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1,5 eetlepel sesamzaadjes
- 4 zalmfilets a 175 gram (diepvries), ontdooid
- 2,5 eetlepel wokolie
- versgemalen peper
- (zee)zout
- 150 gram peultjes, schoongemaakt
- 150 gram sugarsnaps, schoongemaakt
- 150 gram haricots verts, schoongemaakt
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
- 2 bosuitjes, in stukjes van ongeveer 4 cm
- 1 eetlepel sojasaus (of ketjap asin)
- 1,5 eetlepel sesamolie
BEREIDINGSWIJZE
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze uit de pan op een stuk keukenpapier. Dep de zalmfilet droog en bestrijk ze met een beetje wokolie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster de vis onder de hete grill in ongeveer 7 minuten mooi bruin.
Verhit intussen de rest van de olie en roerbak de peultjes met de sugarsnaps, de haricots verts, de knoflook en de gember al omscheppend in ongeveer 7 minuten beetgaar. Voeg de bosui, de sojasaus en peper naar smaak toe en bak alles nog 1 minuut.
Druppel de sesamolie over de groenten en verdeel ze over de borden. Leg de zalm op de groenten en strooi het sesamzaad erover.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »