Zoete aardappelchips met pikante mayonaise
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 7
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram zoete aardappelen
- zonnebloemolie, om te frituren
- 2 deciliter mayonaise
- zout
- 3 eetlepels zoete chillisaus
BEREIDINGSWIJZE
Boen de zoete aardappels schoon. Schaaf ze met een kaasschaaf in dunne plakjes. Bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten staan. Spoel ze dan schoon en dep ze zeer goed droog. Bewaar ze in een doek tot gebruik.Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Frituur hierin per portie van 125 gram de zoete aardappels goudbruin en knapperig in een paar minuten. Schud ze uit op keukenpapier. Bestrooi de chips naar smaak met wat zout. Roer de mayonaise glad met de chilisaus. Serveer de chips met de pikante mayonaise.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »