GratisRecept

Valentijn

De liefde van de man (?n vrouw) gaat door de maag. Dat is dus een goede reden om je (geheime) liefde te verrassen met een liefdevol gemaakte lekkernij. En waar kun je beter inspiratie opdoen dan op gratisrecept.nl?

Valentijnsdag is in de jaren ?90 van de vorige eeuw van Amerika overgewaaid naar Nederland. Oorspronkelijk was 14 februari een symbolische dag voor de mensen die hun liefde anoniem aan iemand wilden verklaren met een kaart. Inmiddels is Valentijnsdag vooral een commerci?le activiteit geworden en zijn de hartjesproducten niet meer weg te denken uit de etalages. Voor de ??n is dat reden genoeg om niet mee te doen aan de hype, terwijl de ander niet kan wachten met het zoeken naar het ideale cadeau.

Opvallend is dat, terwijl Valentijnsdag oorspronkelijk alleen voor anonieme liefdesverklaringen was, het uitgegroeid is tot een dag voor alle geliefden. Mannen en vrouwen uit alle windstreken verrassen hun partner of crush met kaartjes om te vertellen wat ze voor elkaar voelen. Meestal gaat dat bij mannen vergezeld met chocola of een mooie bos bloemen en doen vrouwen hun uiterste best om een lief, persoonlijk cadeautje te vinden.

Vaak gaan stellen nog iets romantisch doen waarbij ze elkaar veel aandacht kunnen geven. Samen eten en/of koken is dan ook de ideale activiteit voor Valentijnsdag: je verwent de ander, laat zien dat je je best doet en kunt er samen van genieten.

Valentijnsvoedsel laat zich natuurlijk kenmerken door hartvormig eten, eventueel naast lekkernijen in de vorm van elkaars naam. Een ander thema zou bijvoorbeeld ?rood? kunnen zijn, de kleur van de liefde. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijd met rode pasta, tomaten en aardbeien met slagroom als toetje. Maak het gezellig en eet van ??n bord; scheelt ook weer wat afwas.

Ook zijn de typische afrodisiaca natuurlijk uitermate geschikt om je partner te verleiden. Een afrodisiacum is een lustopwekkend stofje dat in bepaalde etenswaren zit. Al sinds de Egyptenaren bestaat het idee dat bepaald eten stoffen bezitten die de mannen en vrouwen een verhoogde geslachtsdrift bezorgt. De bekendste afrodisiaca zijn (pure) chocola, oesters, truffels en champagne.

Probeer je partner op Valentijnsdag eens te verleiden met zo?n afrodisiacum en kijk of het werkt. Overdrijf het niet (oesters met chocola is geen goede combinatie) en zorg ook dat je niet de halve dag in de keuken staat, je moet tenslotte wel tijd overhouden voor wat persoonlijke aandacht. Op deze site staan verschillende recepten voor Valentijnsgerechten en liefdesdrankjes. Ga aan de slag en vergroot je kans op het (opnieuw) veroveren van je geliefde met je kookkunsten!GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »