GratisRecept

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen, bewaren en bereiden van vlees?

Een deel van de bacteriën op levensmiddelen zorgt voor bederf van het product. Er zijn ook bacteriën die ziektes kunnen veroorzaken. U voorkomt besmetting met bacteriën door: Vers vlees altijd in de koelkast (of vriesvak) te bewaren. Zorg ervoor dat vlees zo kort mogelijk buiten de koelkast ligt. Leg het vlees nooit in de zon. Gebruik in de zomermaanden een koeltas als u boodschappen doet. Was uw handen altijd goed met water en zeep voor en na contact met voedsel. Verhit vlees (vooral varkensvlees en gevogelte) door en door. Leg bereid vlees niet meer terug op een bord waar rauw vlees op heeft gelegen. Gebruik nooit hetzelfde keukenmateriaal voor zowel rauw als bereid vlees. Maak keukenmateriaal altijd meteen schoon als er rauw vlees opgelegen heeft.

 

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »