Appelflappen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 8 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 5 appels
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 eetlepel maïzena
- 25 gram rozijnen
- 2 gemberbolletjes
- 1 ei losgeklopt met 1 eetlepel melk
- bruine basterdsuiker of rietsuiker
- abrikozenjam
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor tot 220 graden C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
Schil de appels, steek de klokhuizen eruit en snijd ze in heel kleine stukjes. Meng ze in een kom met suiker, kaneel, citroenschil, maïzena, rozijnen en de in kleine stukjes gesneden gember.
Beleg de helft van de bladerdeegplakjes met de appelvulling, maak de randen van het deeg vochtig en klap de lapjes schuin dubbel zodat driehoekjes ontstaan. Druk de randjes goed aan en bestrijk elk flapje met het losgeklopte ei. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrooi de flapjes met bruine basterd- of rietsuiker.
Bak ze gaar en lichtbruin af in ongeveer 25-30 minuten in de oven. Bestrijk de appelflappen uit de oven met abrikozenjam en serveer eventueel met vanillesaus.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »