GratisRecept

Sinterklaas

Suikergoed, marsepein en speculaas?het is de tijd van Sinterklaas! Kruidnoten, borstplaat, (gevulde) speculaas, suikerbeestjes, pepernoten, marsepein, chocoladeletters, banketletters, taai taai, chocolademunten, chocoladesigaretten, warme chocolademelk; kinderen zijn dol op de lekkernijen die rond de sinterklaastijd niet aan te slepen zijn. Gelukkig heeft gratisrecept.nl een aantal recepten op een rij gezet zodat u niet met lege handen hoeft aan te komen, en daarnaast is zelfgebakken strooigoed natuurlijk ook nog eens vele malen lekkerder!
Lees de gehele special “Sinterklaas”

Douwe Egberts World of Origins

In deze nieuwe koffiebonen proef je natuurlijke nuances van bloemen, hinten van specerijen of chocolade. Deze bonen zijn zo rijk aan smaaktonen dat elke liefhebber er iets bijzonders in kan ontdekken. Ontdek het zelf en geef je op voor een koffieproeverij!
Lees de gehele special “Douwe Egberts World of Origins”



Brood

Brood is een belangrijk basisproduct in onze samenleving. De gemiddelde Nederlander eet dan ook 60 kilo brood per jaar. Het meelproduct dat gemaakt wordt door deeg te bakken, te koken of te stomen bevat vele belangrijke voedingsstoffen. Het basisdeeg bestaat uit meel en water waaraan gist of zuurdesem en in de meeste gevallen nog zout is toegevoegd. Voor speciale broodsoorten worden er nog andere toevoegingen gedaan.
Lees de gehele special “Brood”

Halloween

Op 31 oktober is het weer de avond voor Allerheiligen: Halloween. Het is een feest dat de laatste jaren is overgewaaid uit Amerika en hier steeds populairder wordt. Kinderen verkleden zich dan als enge wezens en krijgen snoep bij huizen die versierd zijn met pompoenen en kaarsjes.
Lees de gehele special “Halloween”

Haring

Nederland staat bekend om zijn Hollandse Nieuwe uit het vuistje met uitjes. Elk jaar worden op vlaggetjesdag weer de eerste haringen van het nieuwe jaar verkocht. Maar weet u dat de Hollandse haring een tamelijk rijke geschiedenis kent? Gratisrecept.nl ging op zoek naar het verhaal achter de haring.
Lees de gehele special “Haring”

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »