GratisRecept

Haring

Nederland staat bekend om zijn Hollandse Nieuwe uit het vuistje met uitjes. Elk jaar worden op vlaggetjesdag weer de eerste haringen van het nieuwe jaar verkocht. Maar weet u dat de Hollandse haring een tamelijk rijke geschiedenis kent? Gratisrecept.nl ging op zoek naar het verhaal achter de haring.
Lees de gehele special “Haring”

Oudjaar

Een hapje en een drankje en vooral veel vuurwerk: het nieuwe jaar zit er weer aan te komen. Het Nieuwjaarsfeest is waarschijnlijk al duizenden jaren oud, alleen niet helemaal zoals wij het tegenwoordig kennen. Vroeger vierden de Babyloni?rs het begin van de lente, de Egyptenaren vierden het nieuwe jaar in september wanneer de Nijl overstroomde en Julius Caesar besloot in 46 voor Christus dat het nieuwe jaar op 1 januari begon.
Lees de gehele special “Oudjaar”



Sinterklaas

Suikergoed, marsepein en speculaas?het is de tijd van Sinterklaas! Kruidnoten, borstplaat, (gevulde) speculaas, suikerbeestjes, pepernoten, marsepein, chocoladeletters, banketletters, taai taai, chocolademunten, chocoladesigaretten, warme chocolademelk; kinderen zijn dol op de lekkernijen die rond de sinterklaastijd niet aan te slepen zijn. Gelukkig heeft gratisrecept.nl een aantal recepten op een rij gezet zodat u niet met lege handen hoeft aan te komen, en daarnaast is zelfgebakken strooigoed natuurlijk ook nog eens vele malen lekkerder!
Lees de gehele special “Sinterklaas”

Asperges

Rondom de asperge hangt een mysterieuze sfeer. De groente die maar korte tijd per jaar te verkrijgen is, wordt door sommigen aanbeden en vereerd met namen als het ?witte goud?, de ?koningin der groente?, en ?parels van het land?. Maar waar komt deze aspergeverheerlijking vandaan?
Lees de gehele special “Asperges”

Douwe Egberts World of Origins

In deze nieuwe koffiebonen proef je natuurlijke nuances van bloemen, hinten van specerijen of chocolade. Deze bonen zijn zo rijk aan smaaktonen dat elke liefhebber er iets bijzonders in kan ontdekken. Ontdek het zelf en geef je op voor een koffieproeverij!
Lees de gehele special “Douwe Egberts World of Origins”

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »