GratisRecept

Brownies

Herkomst
Nederland
Categorie
Gebak
Bereidingstijd
40 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 150 gram walnoten
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 325 gram suiker
  • 1 deciliter melk
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Hak de noten fijn. Breek de chocolade in stukjes. Laat de chocolade in een glas in de magnetron in circa 1 minuut op vol vermogen smelten. Roer de chocolade door en laat dit iets afkoelen. Smelt de boter ook in een glas in circa 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Klop in een kom de boter met de suiker met de handmixer door elkaar. Klop achtereenvolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout door. Roer op het laatst de gehakte walnoten door. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en strijk het over de vorm uit. Bak de browniekoek in de oven in circa 25 tot 30 mintuen tot de bovenkant knapperig is. Binnenin blijft de koek zacht en taai. Laat de koek afkoelen tot lauw en snijd hem dan in blokjes van 4 x 4 cm.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »