Christmaspudding
- Herkomst
- United kingdom
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 8 uur en 40 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram gewone bloem
- beetje zout
- 1 theelepel (5 ml) gemalen kaneel
- 1 theelepel (5 ml) mixed spice (toko, kookwinkel)
- 1 theelepel (5 ml) gemalen nootmuskaat
- 50 gram blanke gehakte amandelen
- 400 gram lichte of donkere bruine suiker
- 250 gram reuzel of bakvet (slager)
- 250 gram sultana's
- 250 gram krenten
- 250 gram rozijnen
- 200 gram gesneden gemengde citrusschil
- 175 gram oud witbroodkruimels
- 6 eieren
- 80 ml stout (bruin bier bij slijter)
- sap van een sinaasappel
- 4 eetlepels (van 15 ml) brandy (slijter)
- 125-150 ml melk
- boter om in te vetten
BEREIDINGSWIJZE
Vet de hittebestendige vorm(en) in. De vorm is traditioneel rond of halfrond zoals een kom. Zeef de bloem, specerijen en zout in een mengkom. Voeg de amandelen, suiker, reuzel, sultana's, krenten, rozijnen, schil en broodkruimels toe. Mix in een andere kom de eieren, de stout, sinaasappelsap, brandy en 125 mililiter melk. Voeg dit bij de droge ingrediënten en roer goed door elkaar. Voeg eventueel meer melk toe totdat je een langzaam druppelende massa hebt. Doe het mengsel in de vette vorm(en) en dek af met bakpapier en folie met een touwtje of een elastiekje. Doe een omgekkerd schoteltje in een ruime pan en breng daarin water aan de kook tot 1/3 van de pan. Zet de pudding op het schoteltje, doe het deksel op de pan en stoom de pudding 6-7 UUR!! op een laag vuur maar houdt het water goed aan de kook. Vul regelmatig het water aan. Je kunt de pan ook in een oven van 100 graden zetten. Laat de pudding helemaal afkoelen, vervang het bakpapier en bewaar de pudding op een koele donkere plaats (niet de koelkast) tot aan de Kerst. Op de dag dat je hem eet moet de pudding op dezelfde manier 1 1/2-2 uur stomen (opzetten voordat je gaat eten). Opwarmen in de magnetron kan ook 7-9 minuten op vol vermogen. Serveer met een takje hulst, flamberen met een lepel warme brandy en de Brandybutter.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »