Hete bliksem
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Aardappelgerechten
- Bereidingstijd
- 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1,5 kilogram aardappels
- 1 kilogram appels
- 3 uien
- zout
- peper
- 1 deciliter melk
- 2 eetlepels vloeibare boter
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels, snijd ze in ongeveer gelijke stukken en was ze.
Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd in grove stukken. Pel en snijd de ui grof. Breng de aardappels met de appels en de ui in een laagje koud water (het water moet tot halverwege de aardappels en appels staan) met een snufje zout op een hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zo laag dat het water nog net aan de kook blijft en kook de aardappels met een deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappels af. Stamp ze met een pureestamper heel fijn. Roer de melk en de boter erdoor en breng de hete bliksem op smaak met een beetje peper en eventueel een snufje zout. Vervang de uien door 3 bosjes lente-uitjes (in ringetjes gesneden). Roer deze op het laatst door de hete bliksem. Voeg eventueel uitgebakken spekjes toe.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »