Poolse jachtschotel
- Herkomst
- Polen
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- (Bigos)
- 300 gram gesneden witte kool
- 500 gram zuurkool
- 4 speklapjes
- 1 Gelderse gekookte worst
- 1 stuk zuurkoolspek zonder zwoerd (ongeveer 225 gram)
- 6 laurierblaadjes
- 1/2 eetlepel zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels boter of margarine
- 2 grote uien
- 400 gram paddestoelenmelange
- 3 deciliter rode wijn
BEREIDINGSWIJZE
Kook de witte kool in een (braad)pan met weinig water beetgaar. ILaat de zuurkool in een vergiet uitlekken. Meng de zuurkool, laurier en de peperkorrels door de witte kool. Leg het spek op de kool. Laat het geheel in ongeveer 15 minuten stoven tot de kool en het spek gaar zijn. Schenk, indien nodig, tussentijds wat water in de pan. Schep de kool af en toe om maar laat het spek bovenop liggen. Haal het spek uit de pan, laat het iets afkoelen en snijd het in blokjes. Smelt intussen in een koekenpan de boter en bak zachtjes de speklapjes in ongeveer 15 minuten. Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd daarna de worst in blokjes. Veeg de paddestoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Neem de speklappen uit de pan en snijd ze in stukjes. Bak in het bakvet de uiringen in ongeveer 2 minuten glazig. Draai daarna het vuur hoog en voeg de paddestoelen toe. Bak het geheel al omscheppend in ongeveer 3 minuten. Schep het paddestoelmengsel en het vlees door de kool. Schenk de rode wijn in de pan en kook de jachtschotel onafgedekt nog zachtjes 10 minuten.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »