Roomborstplaat
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sinterklaasgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 30 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram kristalsuiker
- 1/2 bekertje slagroom (125 mililiter)
- 1,5 eetlepel melk
- 1 theelepel roomboter
- borstplaatvormpjes, ronde ijzeren vormpjes, springvorm doorsnede ca. 20 cm
BEREIDINGSWIJZE
Vorm(pjes) met koud water nat maken en op bakpapier leggen. In pan suiker met slagroom, melk en roomboter mengen en geheel zachtjes al roerend met houten lepel aan de kook brengen en suiker oplossen. Pan van vuur nemen en mengsel blijven roeren tot krassend geluid hoorbaar is. Suikerlaag langs rand en bodem telkens losmaken en door massa roeren. Let op dat mengsel nog vloeibaar genoeg is om te schenken. Mengsel direct in vorm(pjes) gieten, laten afkoelen en goed hard laten worden. Vormpjes na ca. 30 min. omdraaien zodat onderkanten ook kunnen drogen. Vorm(pjes) na ca. 1 uur verwijderen
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »