GratisRecept

Quiche met abrikozen en cashewnoten

Herkomst
Nederland
Categorie
Groentegerechten
Bereidingstijd
55 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram cashewnoten
  • 50 gram paneermeel
  • 4 eetlepels mangochutney
  • 5 eieren
  • 200 mililiter melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • springvorm of quichevorm met doorsnede 24 cm

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet de bakvorm in. Laat de deeglapjes ontdooien. Laat de abrikozen even wellen in warm water, giet ze af en snijd ze daarna in stukjes. Bekleed de bakvorm met de deeglapjes. Druk de randen met duim en wijsvinger goed tegen elkaar en prik het deeg hier en daar in met een vork. Snijd de uitjes in smalle ringetjes. Houd wat groen apart voor garnering. Meng de uitjes door de roomkaas. Hak de noten grof en schep deze met de abrikozenstukjes, paneermeel, chutney, geklopte eieren, melk, zout, peper en kerriepoeder door het kaasmengsel. Schep dit op het deeg in de vorm. Zet de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Garneer daarna met het loof van de uitjes.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »