Aspergesoep
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 sjalotje
- 500 gram witte asperges
- 1 eetlepel boter
- 1/2 deciliter witte vermout
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 bakje groene aspergetips
- zout
- 125 mililiter slagroom
- versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE
Pel en versnipper het sjalotje. Schil met een dunschiller de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd de asperges tot aan de kopjes in stukjes van 1 cm. Smelt in een pan de boter en fruit hierin zachtjes het gesneden sjalotje. Bak de aspergestukjes ca. 2 minuten zachtjes mee. Schenk de Vermout erover en verwarm het tot het vocht verdampt is. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 6 deciliter water toe. Kook de aspergestukjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Kook intussen in een steelpan met ruim kokend water en zout de aspergekopjes en de aspergetips in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken. Doe de aspergestukjes met de bouillon in een blender. Voeg de slagroom toe en pureer alles op hoogste snelheid in 1-2 minuten tot een gladde, schuimige soep. Doe de soep terug in de pan en verwarm het opnieuw. Breng het verder op smaak met zout en peper. Schep de soep in vier diepe borden en maak van de groene aspergetips en de aspergepunten in het midden een bergje. Serveer direct.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »