GratisRecept

Australische warme rundvleessalade

Herkomst
Australie
Categorie
Bijgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 200 gram bieflappen
  • 1 theelepel grofgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 100 gram veldsla
  • 1 krop radicchio
  • 2 kiwi
  • 2 eetlepels olie om te bestrijken en te bakken
  • geroosterde sesamzaadjes
  • voor de dressing:
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel chilisaus
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de dressing door de honing, het citroensap, de chilisaus, de sojasaus en de sesamolie in een kom door elkaar te kloppen. Leg het vlees in een lage schaal en schep er de helft van de dressing over. Laat het ongeveer 30 minuten marineren en keer het in die tijd een keer om. Schep de peper en de koriander door elkaar. Laat de schoongemaakte en gewassen veldsla goed uitlekken en snijd de radicchio in smalle reepjes. Snijd de geschilde kiwi's in plakjes. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk de lapjes met wat olie en bestrooi ze met het pepermengsel. Druk dit goed aan. Zet een droge koekenpan met een dikke bodem op een hoog vuur tot er damp afkomt, giet er een scheutje olie in en bak de bieflapjes om en om in een minuut per kant bruin. Neem ze uit de pan. Doe de sla in een kom en schep er de resterende dressing door. Verdeel de sla over de borden. Snijd het vlees in reepjes en verdeel ze over de sla. Garneer het met de kiwi en desgewenst met wat geroosterde sesamzaadjes en serveer het direct.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »