GratisRecept

Bananenbrood

Herkomst
Nederland
Categorie
Koken voor de kleintjes
Bereidingstijd
55 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 3 kopjes geprakte overrijpe banaan
  • 12 eetlepels boter (op kamer temperatuur)
  • 2 theelepels zuiveringszout
  • 2/3 kopjes suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • halve theelepel zout
  • 3 kopjes bloem
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1 kopje gehakte macademianoten
  • 1 kopje geraspte kokos
  • 1 kopje gehakte walnoten
  • springvorm van 26 cm doorsnede

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven op 180 graden C. Klop de boter en suiker tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Meng de geprakte banaan door dit mengsel en zeef de bloem erdoor. Meng vervolgens het zuiveringszout, bakpoeder en ½ theelepel zout door de massa. Meng de rest van de ingrediënten er ook door, maar doe dit voorzichtig, anders verdwijnt al het lucht dat het zuiveringszout veroorzaakt uit de massa. Doe het mengsel in een ingevet bakblik en plaats dit ongeveer 45 minuten in de oven. Wanneer het brood gaar is, laat het dan buiten de oven afkoelen. (Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te prikken. Wanneer de prikker droog is, is de cake gaar).

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »