Belgische fondue met bier en abdijkaas
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 flesje witbier (33 cl)
- 200 gram abdijkaas (bijvoorbeeld pere joseph)
- 300 gram geraspte belegen kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 bosuitje, kleingesneden
- 2 eetlepels maïzena
- 1 theelepel mosterd
- peper
- kaasfonduepan met rechaud en fonduevorken
- Om te dippen:
- blokjes zuurdesembrood
- halve blaadjes witlof
- stukjes wortel
- gesmoorde stukjes prei
- gekookte mosselen
- grote garnalen
- blokjes of rolletjes ham
BEREIDINGSWIJZE
Halveer de knoflook en wrijf er de binnenzijde van de fonduepan mee in. Los de maïzena op in 4 eetlepels bier. Schenk de rest van het bier in de pan en breng het aan de kook. Ontkorst de abdijkaas en snijd het in piepkleine blokjes. Draai het vuur laag en roer beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is. Roer het maïzenapapje en bosuitje door het kaasmengsel en laat het nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng het op smaak met mosterd en peper. Zet tenslotte de diphapjes en kaasfonduepan op een rechaud op tafel.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »