Borek
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 vellen fyllodeeg
- 450 gram diepvriesspinazie
- ½ ui
- 2 eetlepels olijfolie en olijfolie om te bestrijken
- 1 teentje knoflook
- 25 gram blanke amandelen
- 100 gram feta
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Laat het fyllodeeg ontdooien. Ontdooi ondertussen de spinazie in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200 graden C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Pel de knoflook, pers hem boven de pan uit en bak de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit hem op matig vuur in circa 5 minuten glazig. Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Snijd de fetakaas in blokjes. Meng de spinazie met de ui, de amandelen en de feta en breng het op smaak met zout en peper. Leg de vellen fyllodeeg op een werkvlak en bestrijk ze dun met olijfolie. Snijd ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen. Schep aan het begin van elke deeg reep een beetje spinazievulling en vouw steeds driehoekjes tot de deeg reep op is. Leg ze op de bakplaat en laat ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »